Nieuwe verenigingsruimte

Wauw! Wat een mooie impressie van de nieuwe verenigingsruimte in De Kulk!
Er wordt hard aan gewerkt. Hopelijk kunnen wij onze leden in maart ontvangen aan de nieuwe bar.
Welke hapjes en drankjes mogen niet ontbreken in het nieuwe assortiment? Mail je ideeën naar  clubhuis@zvvs.nl of stuur ze een mailtje wanneer jij geïnteresseerd bent in het draaien van bardiensten.
De volledige presentatie van de nieuwe ruimte kan je bekijken via  https://youtu.be/QGn4gRAI1xg

 

 

 

 

Vlaardingen bedankt!

Beste vrijwilliger,
Wat fijn dat u zich zo inzet voor een ander én voor onze stad! Het is zo belangrijk dat we klaar staan voor elkaar en elkaar helpen. Dank voor al uw belangrijke werk, goede ideeën, mooie initiatieven en bovenal dank voor uw betrokkenheid.
Namens burgemeester en wethouders,
Jacky Silos, wethouder

 

Het is feest! Voor alle vrijwilligers staat er nu een cadeautje klaar! De gemeente Vlaardingen wil in samenwerking met lokale ondernemers jou bedanken voor het vrijwillige werk wat je hebt gedaan. Kijk nu op  www.vlaardingenbedankt.nl en kies je geschenk uit. Wees er snel bij, je kunt het aanvragen tot 19 december.

 

 

Sinterklaasintocht

Gisteren hebben wij de veiligheid gewaarborgd bij de intochten van Sinterklaas in Vlaardingen & Maassluis vanaf de boot, fiets en te voet. Gelukkig is alles veilig verlopen en kan het Sinterklaasseizoen goed beginnen!

 

  

 

Teambuilding Evenement Bewakingsteam

5 september is de teamdag voor het bewakingsteam georganiseerd.
De dag werd begonnen met varen & oefeningen op de Vaart, waarna wij bij SUP Vlaardingen een beginnerscursus hebben gehad en hierbij drenkelingen redden met behulp van een SUP-board hebben uitgeprobeerd.
We hebben afgesloten met een gezellige en heerlijke barbecue! Al met al een groot succes.
 
  
  
 

Plannen voor 2021

We staan te popelen weer actief te mogen zijn in, op en langs het water.

Voorzichtig hebben wij verschillende activiteiten ingepland voor na de zomervakantie:

  • 28 augustus vindt  Kids aan de Vlieten plaats in Maassluis en zullen onze redders langs de kant staan.
  • 29 augustus is de 14de editie van  Rotterdam Swim, om de veiligheid van de zwemmers te waarborgen zullen verschillende reddingsbrigades uit de regio met hun boten aanwezig zijn.
  • 5 september organiseert het bewakingsteam een reddingsoefening voor teambuilding.
  • 1 t/m 3 oktober is het weer  Furieade weekend in Maassluis. 
  • 9 oktober wordt er een grote reddingsoefening georganiseerd voor alle reddingsbrigades uit de regio.

Ben jij nog te jong om onderdeel uit te maken van het bewakingsteam? Of heb je nog niet alle papieren?
Onze bootcommissie neemt jullie graag mee om toch wat van het reddingswerk te proeven!
Lijkt het jou leuk om mee te doen aan een reddingsoefening? Stuur een e-mail naar   bootcommissie@vlaardingsereddingsbrigade.nl

 

 

Interview bij Omroep Vlaardingen

Afgelopen zaterdag om 14:30 hebben Jeroen en Roxanne verteld over onze brigade en onze zoektocht naar trainers.

Luister het gesprek hier terug:   https://omroepvlaardingen.nl/gemist/

Kom jij ons team versterken? Stuur een e-mail naar  elementair@vlaardingsereddingsbrigade.nl

 

 

Vlaardingse Sportweek - 18 t/m 27 september 2020

Sport doet iets met je! Sporten is gezond, dat weet iedereen.
Maar sporten bij een vereniging doet nog meer met je: Sporten bij een vereniging verbindt, verbroedert en zorgt voor sociale contacten en plezier.
In Vlaardingen is er een sportvereniging voor iedereen!

In de Vlaardingse Sportweek zijn heel veel sportverenigingen open voor niet-leden om een kijkje te nemen bij hun activiteiten.

 

Bij de Vlaardingse Reddingsbrigade is iedereen op woensdag 23 september welkom voor een gratis proefles!
Wij hebben een selectie gemaakt van onze leukste opleidingen:

18:15 tot 19:00 uur Zwemmend redden jeugd (tot 16 jaar)
19:15 tot 19:50 uur Onderwaterhockey (alle leeftijden, snorkeldiploma's zijn vereist)
20:00 tot 20:50 uur Snorkelen volwassenen (vanaf 16 jaar)
20:00 tot 20:50 uur Zwemmend redden volwassenen (vanaf 16 jaar)

 

Wil je meedoen? Stuur een e-mail naar   secretaris@vlaardingsereddingsbrigade.nl

 

Uiteraard zijn er nog heel veel andere leuke sportverenigingen in Vlaardingen!
Kijk voor alle deelnemers aan de Vlaardingse Sportweek op   https://www.stichtingvib.nl/vlaardingsesportweek

 

Ere-voorzitter Huug Paalvast overleden

Helaas hebben wij moeten vernemen dat onze ere-voorzitter Huug Paalvast is overleden op 89 jarige leeftijd. 
Hij was een van de oprichters van de Vlaardingse Reddingsbrigade op 29 april 1964.
Huug was instructeur, examinator en voorzitter.
Hij was altijd zichtbaar, betrokken en een actief aanspreekpunt: een mensen mens.
De koninklijke onderscheiding en het erevoorzitterschap doen tekort aan zijn tomeloze inzet en prestaties die het fundament vormen van onze brigade.
In de bestuurskamer, langs de badrand en op de boten zal hij erg gemist worden.

 

 

Maatregelen Coronavirus

Beste leden,

 

Tot onze grote vreugde mogen de binnenzwembaden weer open en kunnen wij ook weer beginnen met de zwemlessen. Dit zal echter in gradaties gaan. Iedere afdeling, van zowel Maassluis als Vlaardingen, zal bericht ontvangen van zijn of haar hoofdtrainer met de specifieke regels en tijden.

Het protocol dat wij aanhouden is te vinden op   https://www.vlaardingsereddingsbrigade.nl/media/protocolVRBv2.0.pdf

 

Wegens de verplichting van het behouden van 1,5 meter en het ontbreken van vaste trainers, is het helaas niet mogelijk om badje 1 en 2 in Vlaardingen van start te laten gaan.

 

Aankomende week zullen de trainers gaan kijken welke mogelijkheden er zijn en zo snel mogelijk volgt dan de start van de zwemlessen. De precieze datum volgt ook in het bericht van de trainer.

 

Daarnaast zullen wij vanaf 1 juni weer starten met het innen van de contributie. Wij verzoeken dus ook alle leden, die dit zelf overmaken, dit weer te betalen. Wat betreft het Jeugd Sportfonds: onze ledenlijst is twee maanden ‘bevroren’ geweest, dus er zullen 2 maanden bovenop jullie termijn komen.

 

Wij hopen jullie voor nu voldoende te hebben geïnformeerd en kijken uit om jullie allemaal weer in het zwembad terug te zien!

 

Namens het bestuur,

 

Giovi Duivenvoorden en Ilsa van Bommel
Corona-verantwoordelijken VRB

 

 

 

 

Dag van het zwemonderwijs

Vijf trainers van de VRB hebben op zaterdag 2 november deelgenomen aan de ‘Dag van het zwemonderwijs’, georganiseerd door de Nationale Raad Zwemvaardigheid, Reddingsbrigade Nederland, NCS, NOB en KNZB.

Een hele dag zijn er lezingen, workshops en masterclasses gevolgd over diverse onderwerpen:

Effectief communiceren met kinderen: Een interessante lezing over de manier waarop je een kind kan laten vertellen wat het nodig heeft, en hoe je je eigen boodschap beter kan over brengen.

Aanleren van de borstcrawl: Een workshop waarin we de borstcrawl stukje voor stukje onder de loep hebben genomen, en geleerd hebben welke basis er nodig is voor een goede borstcrawl.

Materiaalgebruik in de zwemles: Welk materiaal kun je gebruiken tijdens de les, en waarvoor allemaal. Vooral uit de samenwerking met andere lesgevers hebben we veel nieuwe ideeën gekregen om de lessen nog leuker en afwisselender te maken.

Differentieren in de zwemles: Een masterclass over hoe je om kunt gaan met niveauverschillen tussen kinderen in een groep, ook hebben we hier gekeken naar nieuwe methodes om kinderen les te geven: de methode ‘Zwemmen als een...’

Biomechanica: Een technische masterclass over waarom we eigenlijk drijven in water. Wat doen drijfmiddelen, houding, lichaamsbouw met een lichaam in het water?

Zwemles en andere culturen: Hoe ervaren kinderen van andere culturen de Nederlandse zwemles? En hoe kunnen wij al deze doelgroepen effectief betrekken bij de zwemles? Tijdens deze lezing hebben wij praktische tips gekregen op deze vragen.

Zwemmen voor kinderen met een motorische achterstand of beperking: Helaas heeft niet ieder kind het even makkelijk, tijdens deze lezing is er gekeken naar de kinderen die het motorisch niet zo makkelijk hebben. Hoe kunnen ook deze kinderen leren zwemmen?

 

 

 

De Pukbijters naar het Bitterballentoernooi

 

Een week na het einde van de zomervakantie stond het eerste toernooi voor de jeugd alweer op de kalender. De Pukbijters togen deze keer naar Njord in Veldhoven, voor ons team de eerste keer dat ze daar gingen spelen.

 

 

Wat het leuke is aan de Onderwaterhockey toernooien, ze krijgen vaak de naam van het eten wat daarna wordt geserveerd, in dit geval Bitterballen!! Niet verrassend dat er bijna net zoveel aanhang was als spelers.

Er deden in totaal acht teams mee. Ee werd op twee velden gespeeld, één veld was 2 m diep, het andere 3,5 m. Onze eerste wedstrijd, gelijk in het diepe, was tegen Njord 1. Ondanks dat we moesten wennen aan de diepte scoorden wij als eersten! Het was een erg spannende wedstrijd want we waren echt aan elkaar gewaagd en uiteindelijk werden we met 5-4 verslagen. Maar absoluut tevreden over ons spel.
De volgende vijf wedstrijden speelden we allemaal in het diepe en wisten we allemaal te winnen, soms met kleine verschillen maar ook met grote overmacht.
De laatste twee wedstrijden speelden we in het ondiepe. Was weer omschakelen maar de één na laatste wedstrijd wisten we ook te winnen.
De laatste wedstrijd was tegen de sterkste tegenstander van de dag. We hebben veel tegenspel kunnen leveren maar de overwinning ging toch naar de tegenpartij.

Moe gestreden was het na het omkleden tijd voor de Bitterballen. Daarnaast hadden ze ook nog patat en andere snacks waar ruim van werd gegeten.

Bij de prijsuitreiking mochten we de bronzen Bitterbal in ontvangst nemen, een derde plaats!
Daar waren we heel blij mee! Een goed begin van het nieuwe seizoen.

 

  

 

 

 

Veilig het nieuwe seizoen in met EHBO gediplomeerde lesgevers

Na ongeveer 10 trainingen te hebben gevolgd onder leiding van John van Leeuwen van ‘Safe & Secure Education’ was het zover!

27 juni 2019 is de kennis van de VRB met betrekking tot EHBO veiligheid & zekerheid weer toegenomen en heeft het nieuwe instructie personeel zijn ‘Eerste Hulp Bij Ongevallen’ diploma in ontvangst mogen nemen.

Dit diploma is niet op zichzelf staand maar maakt onderdeel uit van een opleidingstraject van de afdeling Elementair die hiermee groen licht heeft voor de al gestarte cursussen zoals lesgever Zwem-ABC en LifeSaver etc. waardoor er een breed kader ontstaat dat op alle facetten van het les-zwemmen zowel in Maassluis als Vlaardingen nog beter kan inspelen.

 

     

 

 

 

Het evenementenseizoen is weer begonnen!

Het is inmiddels juni en er zijn al een paar evenementen achter de rug.

5 mei lagen we op de Krabbeplas om een bijdrage te leveren aan een veilige landing van de parachutisten.

2 juni vond de Survivalrun plaats op de Vlaardingse Vaart. Het was heerlijk weer dus veel pleziervaart wilde het evenement passeren. Wij hebben ervoor gezorgd dat dat veilig verliep terwijl wij de sporters in de gaten hielden. Ook hier is alles veilig verlopen.

8 juni was de Dag van de Zeesleepvaart in Maassluis. Er stond heel veel wind, waardoor het onveilig was voor onze ribboten om zich buiten de haven te verkeren. Gelukkig was het niet nodig om hulp te verlenen buiten de haven, dus alles is goed gekomen.

Heel erg veel dank aan onze vrijwilligers die de veiligheid hebben gewaarborgd van al deze evenementen!

Er komen ons nog veel activiteiten tegemoet, dus heb jij een vaarbewijs, EHBO of Reddingspapieren? Meld je aan om je aan te sluiten bij onze Lifeguards!
 

 

 

Willem Schouten benoemd tot Lid van Verdienste

Gisterenavond vond de jaarlijkste Algemene Leden Vergadering plaats.

Een van de agendapunten was het bedanken van Willem Schouten voor de grote inzet die hij heel veel jaren heeft getoond.

Bij deze is hij vernoemd tot Lid van Verdienste. Gefeliciteerd!

 

 

 

 

De Pukbijters op het Pannenkoekentoernooi

Zaterdag 13 april hebben de Pukbijters met anderhalf team deelgenomen aan het
Pannenkoekentoernooi van OSCD in Dordrecht.
Net als vorig jaar gingen we met een volledig U16 team en een U19 team met 5 spelers
van ons en drie van OSCD. De coach van het laatste team was van OSCD.
Het Pancake is een internationaal toernooi waarbij naast Nederlandse team dit jaar
teams uit Engeland, Frankrijk, Polen en Hongarije aanwezig waren.
In aanloop naar het WK Onderwaterhockey in Sheffield deze zomer waren er bij die
teams veel selectiespelers aanwezig.
Ondanks hun onuitputtelijke inzet en tomeloze enthousiasme lukte het beide teams
niet om veel wedstrijden te winnen. In Round Robin, de voorrondes, heeft ons U16
team één wedstrijd kunnen winnen.
In the Finals hadden beide teams nog genoeg energie over om hun tegenstander te
verslaan,
of in het geval van de U16 tegen Strasbourg Acal, waar ze eerder van verloren,
gelijk te spelen.
Om 18 uur stonden er weer enorme stapels pannenkoeken klaar voor alle hongerige
spelers en aanhang en aansluitend om 18:45 uur de prijsuitreiking waarbij we met U19
en U16 op een respectievelijke 9e en 6e plaats zijn geëindigd.
Ook al is dit toernooi behoorlijk zwaar door alle sterke tegenstanders is het een
gezellig toernooi en kijken we met plezier uit naar volgend jaar.

 

 

Immobilisatie plank

Wij hebben geoefend met onze nieuwe immobilisatie plank samen met iemand van de ambulancedienst.
Deze immobilisatie plank hebben we aangeschaft om er veel mee te kunnen oefenen in het zwembad en in het buitenwater.

Was een leuke en leerzame avond, we gaan dit snel meer doen.